Skip to main content

Några av kursens
höjdpunkter

  • Demoprodukter från OM SYSTEM (Olympus) kommer att finnas tillgängliga för dig att prova
  • Utförlig och effektiv introduktion till makrofoto
  • Lär dig hur du undviker nybörjarmisstagen och gör snabba framsteg
  • Lär dig att använda din egen fotoutrustning till det bästa möjliga resultatet
  • Få handledning och undervisning av två av Sveriges bästa makrofotografer
  • Får tips, inspiration och idéer för att utveckla egen makrofotografering
  • Kursledare John Hallmén & Stanislav Snäll

Makrofoto innebär unika möjligheter att närma sig naturen och synliggöra motiv som går dem allra flesta förbi. Med rätt teknik kan en oansenlig kvadratmeter natur innebära en hel värld av motiv.
Småkryp, växter, lavar, svampar, mineraler – här finns mängder av fascinerande varelser, former och strukturer. Många av dessa motiv har aldrig ens avbildats vilket delvis beror på att makrofotografering kan uppfattas som svårt och komplicerat. Men de tekniska fallgroparna går att överbrygga med relativt enkla knep och det är det vi fokuserar på i den här kursen.

Under fyra dagar går vi igenom olika typer av makrotekniker. Vi tar det från början och lägger tonvikten på handfasta tips som får deltagaren att nå tydliga förbättringar. Under workshopen kommer det att finnas demoprodukter från OM SYSTEM (Olympus) som du kan prova, bl.a. kommer det att finnas det nya kamerahuset OM1, det nya 90 mm makroobjektivet samt en del andra objektiv. John Hallmén som är OM SYSTEM användare kommer att visa dig hur man använder utrustningen.

Vi inleder med det mest grundläggande – hur kommer man nära och hur får man det skarpt? Genom att lära sig behärska blixten vid makrofotografering så skaffar man sig förutsättningar för att ta bra makrobilder utan stativ nästan oavsett motiv och yttre förhållanden såsom väder, vind och tid på dygnet. Vi går igenom hur man bygger sin egen blixtdiffusor och hur den kan utnyttjas på bästa sätt.

Vi ger en ordentlig introduktion till fokusstackning – tekniken som låter fotografen ta kontroll över skärpedjupet i bilden och som utan överdrift kan sägas ha revolutionerat makrofotograferingen i modern tid. Givetvis tar vi även upp fotografering från stativ i naturligt/befintligt ljus. Under kursen varvas teori, demonstrationer och inspiration, med praktiska övningar både inomhus och utomhus.

Förkunskaper: Inga särskilda förkunskaper krävs men vi rekommenderar att deltagaren har allmän kameravana och är någorlunda bekant med sin egen utrustning.

Utrustning: Kamera med blixt, makroobjektiv och stativ. Utöver det rekommenderas en dator för bildimport/efterbehandling samt fjärrutlösare till kameran (via kabel eller trådlös).

Vi bor i Kastlösa på södra Öland som ligger med Stora Alvaret precis runt hörnet.

Pris 9 990kr

För att boka och se mer information : Wildnature

Bilder av John Hallmén

Detaljer

Börjar: May 11, 2023
12:00 PM
Avslutas: May 14, 2023
12:00 PM
Wildnature Fotoresor

Kastlösa, Sweden

Öland
386 61 Kastlösa Kalmar County
Sverige

Avläst tidszon